Paralegals

 

Masterclass Online op donderdag 22 april om 11.00 uur

 

 

 

BBMM organiseert op donderdag 22 april om 11.00 uur een online masterclass voor paralegals over de gevolgen van recente jurisprudentie voor classificatie.

 

 • Wanneer: donderdag 22 april 2021
 • Hoe laat: 11.00 tot uiterlijk 12.15 uur
 • Hoe:  de Masterclass vindt plaats in Microsoft Teams. Na aanmelding ontvang je tijdig de gegevens om deel te nemen
 • Aanmelden via het aanmeldformulier

Omdat er door recente jurisprudentie mogelijk wat andere invalshoeken op classificatie zijn ontstaan, willen we hier graag aandacht aan besteden. We hebben de Masterclass dit keer in de vorm van een tweegesprek gegoten tussen tussen Pieter Veeze, Senior Stafjurist en woordvoerder bij het BOIP en Johan Dedeckel, Erkend BMM Merken- en Modellengemachtigde en partner bij Gevers.

  Zij doen dit aan de hand van de volgende stellingen:

 

 1. Het onderzoek naar de beschikbaarheid van een merk in de horeca wordt verricht onder de merken die geregistreerd zijn in klasse 43.
 2. Het merkdepot voor producten en diensten die nog niet zijn opgenomen in de Harmonised Data Base, worden best gedeponeerd voor goederen en diensten die het dichtst aanleunen bij de beoogde doeleinden.
 3. De merkuitbreiding binnen prioriteit van een Benelux merk gebeurt best voor dezelfde klassen als het oorspronkelijke depot.
 4. De oppositie op basis van een ingeschreven merk tegen een jonger merkdepot wordt best ingediend op basis van de klassen waarvoor het merk nog niet langer dan 5 jaar is ingeschreven.
 5. De vernieuwing kan best vergezeld worden door een nieuw merkdepot voor de goederen en diensten waarvoor het niet in gebruik is.

 

Algemene conclusie is alvast dat de klassen cruciaal zijn in elke fase maar nooit op zichzelf kunnen worden gelezen, maar steeds in combinatie met de andere elementen van het merk: WIE, WAT, WAAR, WANNEER, …

 

Mocht je, na het lezen van deze stellingen, een leuke vraag hebben over classificatie, stuur deze dan naar het secretariaat en dan gaan we deze vraag meenemen in het programma. Ook tijdens de Masterclass kun je natuurlijk nog vragen stellen.